Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

lördag, februari 25, 2006

Konsekvens vs inkonsekvens

Ett par reflektioner kring fortsättningen på historien om förtalsmejlen mot moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt från sossarnas partihögkvarter. Först och främst: Göran Persson bör ägna sig åt annat än att be om ursäkt. Det är nämligen inte hans starkaste gren. Han måste lära sig att om man ska vara trovärdig i en sådan situation så pratar man till den det berör; och tar det inte som en förevändning att själv spela offerrollen i dramat. Det är ändå ingen som går på det, utan det blir bara pinsamt både för Persson och för mig som tittar/lyssnar. För det andra: Sven-Otto Littorin, moderaternas partisekreterare, har gjort en polisanmälan för förtal, men den brottsrubriceringen faller inte under allmänt åtal. Därför ska, enligt medier, Fredrik Reinfeldt nu bestämma sig för om han ska polisanmäla sossarnas förtalskampanj eller ej. Mitt råd till Fredrik Reinfeldt är att polisanmäla förtalskampanjen. Det vi hittills sett är bara toppen på isberget och ett av de största problemen i det socialdemokratiska Sverige är inkonsekvens. Den är en avgörande anledning till att det ser ut som det gör i samhället idag. Att någon ska behöva ta konsekvensen av det den gör är ytterst sällsynt. Det märks i politiken och det märks i skolan. Jag tycker det är en del i den enskildes ansvar och respekt för sig själv och andra. Och något mer oetiskt än en politiker som inte tar ansvar för sina handlingar och som säger en sak och gör en annan kan jag inte komma på. Jag hoppas att Fredrik Reinfeldt gör en polisanmälan; det är högt på tiden att bryta den socialdemokratiska hegemonins inkonsekvens. Mats Lindström var inte ensam - och det är inte du heller Fredrik. Stå på dig; annars gör någon annan det!

3 Comments:

  • At söndag, 26 februari, 2006, Blogger Christina Linnea said…

    Tack för din kommentar. Det är klart att du har rätt om att (s) hoppas att det ska glömmas. Men jag kommer att påminna om den låga, eller ska man kanske säga obefintliga, moralen i det partiet. Bara lojaliteten till makten är hög. Hjälp till du ocskå med en påminnelsekampanj om förtalskampanjen. Tillsammans är vi starka; som somliga brukar säga.

     
  • At måndag, 27 februari, 2006, Anonymous Anonym said…

    Håller helt och hållet med dig, Christina. Nu måste Reinfeldt polisanmäla. Även om det är politik eller inte, så ska man inte acceptera det han har fått stå ut med i form av kränkningar och förtal.

    Det är hög tid att sätta (s) på plats. Att göra vad som helst för att bibehålla makten är väldigt fel. Hoppas man inser det bara.

     
  • At måndag, 27 februari, 2006, Blogger Christina Linnea said…

    Det blev en polisanmälan. Tack Fredrik Reinfeldt! Det är bra, Mattias, att det finns fler än jag som tycker att etik och moral är viktigt även inom politiken. Det finns större värden här i världen.
    Du har insett det men tyvärr Mattias måste jag göra dig besviken; det är inte så att (s) tycker att det är fel att göra vad som helst för att bibehålla makten. Tvärtom. Jesuiternas "ändamålet helgar medlen" är det som gäller. Över allt annat.

     

Skicka en kommentar

<< Home