Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

måndag, maj 22, 2006

Den arrogante Lars Danielsson

Idag har justitieombudsmannens förhör med katastrofkommissionens ordförande Johan Hirschfeldt offentliggjorts. Där framgår att Göran Perssons närmaste man, statssekreterare Lars Danielsson inte hörde av sig till Katastrofkommissionen trots att han till besöktes av kommissionens ordförande Johan Hirschfeldt personligen på Rosenbad.

Hirschfeldt överlämnade vid mötet protokollet med kabinettsekreterare Hans Dahlgrens vittnesmål om telefonsamtalen på annandagen contra Lars Danielssons vittnesmål för att efterhöra Lars Danielssons egen förklaring till motsägelsen. Hirschfeldt tog för givet att Danielsson skulle återkomma med besked.

Hirschfeldt påminde Danielsson ytterligare en gång utan att få svar. När kommissionens texter senare skulle färdigställas ringde han till rättschefen i statsrådsberedningen, Christina Weihe, för att hon skulle påminna Danielsson om att höra av sig. Men i JO-förhöret konstateras att något svar från Danielsson aldrig kom. Varför?

Statsminister Göran Perssons närmaste man, statssekreterare Lars Danielsson, visar en tydlig brist på respekt för rättsstaten och rikets lagar. Det som förväntas av oss andra medborgare och som vi försöker leva upp till.

Det är maktens arrogans som talar; och dessutom ständigt höjer rösten. Behovet av en tydlig och effektiv maktdelning även i Sverige framstår som alltmer uppenbar, liksom Socialdemokraternas dubbelmoral. Och Lars Danielsson fortsätter att mörka och tror sig undvika blixtbelysning. Det är bara en tidsfråga innan trollet spricker…

1 Comments:

  • At tisdag, 23 maj, 2006, Blogger Christina Linnea said…

    Säkert! Har tagit upp den nya innebörden och omtolkningen av begreppet ansvar här:

    http://ortendahl.blogspot.com/2006/02/stanna-kvar-och-rtta-till.html

     

Skicka en kommentar

<< Home