Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

söndag, maj 14, 2006

Hustrun är huvudfinansiär

Just nu pågår en förundersökning av statsministern, misstänkt för arbetsmiljöbrott, SSU:s ordförande Anna Sjödin är åtalad på fyra punkter, det socialdemokratiska kommunalrådet i Malmö Ilmar Reepalu är åtalad för mutbrott och JO utreder om statsministerns närmaste man Lars Danielsson ljugit för riksdagen och katastrofkommissionen.

Allt det här är besvärande, medger statsministern. Men anser inte att det faktum att har köpt en herrgård och satsar enorma summor på sin jordbruksfastigheten inte skulle vara en politisk belastning för honom eller partiet.

- Jag kan förstå om en del tycker att det är märkligt. Å andra sidan ska man då komma ihåg att det är inte den socialdemokratiske partiordföranden som är huvudfinansiären, utan hans hustru. Jag har turen att leva tillsammans med en kvinna som tjänar mycket bättre än vad jag gör.

Och sedan anser han att det är märkligt att media och människor har synpunkter. Men vem är det som gett hustrun det ytterst välbetalda arbetet, satt lönen och vem är det som betalar den?

På fråga ett är svaret herr Persson, på fråga två är svaret tillika herr Persson och på fråga tre är svaret vi skattebetalare. Oavsett vad vi tycker så har vi rätt att säga vad vi tycker via valsedeln i september. Det tänker jag göra. Gör det du också!