Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

onsdag, maj 24, 2006

Lars Danielsson i allt sämre dager

UD:s tidigare kabinettssekreterare Hans Dahlgren har idag förhörts av JO Nils-Olof Berggren och vidhöll då sitt tidigare vittnesmål om att han inte fått något samtal från statsrådsberedningen under annandag jul 2004. Statsministerns före detta närmaste man, statsekreterare Lars Danielsson hävdar motsatsen.

Hans Dahlgren har inför katastrofkommissionen sagt att han kontrollerat sina mobilsamtal hos Telia och därmed fått bekräftelse på att han inte talade med Lars Danielsson den dagen. Dock har han inte visat specifikationen på in- och utkommande telefonsamtal. Förvisso har ingen begärt det, inte ens JO, men det skulle onekligen kasta en del ljus över saken.

Vilken dag kommer JO att begära in den samt ut- och inpasseringsuppgifter från statsrådsberedningen?

Fortfarande står ord mot ord. Det är maktens arrogans som talar. För övrigt anser jag att behovet av en tydlig och effektiv maktdelning även i Sverige framstår som alltmer uppenbar, liksom Socialdemokraternas dubbelmoral.

Lars Danielsson fortsätter att mörka och jag att belysa. Det är bara en tidsfråga innan trollet spricker…

2 Comments:

  • At torsdag, 25 maj, 2006, Blogger Christina Linnea said…

    Jag skulle nog kategorisera filmen som en tragedi. Det värsta är att det är en dokumentär tragedi som utspelar sig i nutid.

    Det bästa är att den inte är slut ännu...

     
  • At söndag, 28 maj, 2006, Blogger Christina Linnea said…

    Pudelns kärna är just det faktum att vi inte får se varken telefonlistor eller inpasseringslistor. Varför är det så hemligt så att det är ett hot mot rikets säkerhet? Var han egentligen befann sig är tämligen egalt om det inte vore för det. För min del får han gärna arbeta hemifrån eller varifrån som helst, så länge han sköter det han ska. Men det är kanske just det han inte gjort som är det primära och inte det han gjort. Varför? Vem vinner och vem förlorar?

     

Skicka en kommentar

<< Home