Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

torsdag, juni 15, 2006

Bästis och bundis eller rivaler

Igår offentliggjordes den förre bostadsministern Lars- Erik Lövdéns miljonklipp. Han köper loss sin lägenhet på Östermalm för 1,7 MKR. På den öppna marknaden beräknas priset vara det dubbla.

Idag får han stöd av statsminister Göran Persson i sitt beslut att köpa sin hyreslägenhet i Stockholm, trots att det strider mot regeringens bostadspolitik. Försvaret förvånar mig inte alls, men statsministerns uttalande har lägre sanningshalt än utsläppen från Barsebäck.

Göran Perssons officiella förklaring och ursäkt för Lars-Erik Lövdéns köp av lägenheten är att ingen vill bli hyresgäst hos grannarna. Men det är förmodligen helt andra skäl som gör att statsministern försvarar sin före detta bostadsminister. I alla fall tror jag inte ett dugg på någon av herrarna.

Båda herrarna bodde och verkade inom det socialdemokratiska partiet i Malmö och Skåne under samma tidsperiod. De arbetade nära varandra, umgicks med samma personer, var på samma fester och dansade med samma kvinnor.

Om herrarna var bästis och bundis eller rivaler vet de nog bara själva…Klart är att båda skrattar hela vägen till banken!