Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

tisdag, juni 13, 2006

Hagamannen till hundskolan

Igår åtalades äntligen Hagamannen - Niklas Lindgren - vid Umeå tingsrätt för en lång rad våldtäkter i centrala stan. Hagamannen säger att han är rädd för sig själv. Ja, men det är inget emot vad alla vi kvinnor är för den typen av galningar. Här i Ängelholm vet vi hur ni har haft det där uppe i Umeå, och är glada för er skull.

Advokat Leif Silbersky försöker förklara hans handlingar med att han hade en sexualdrift som han inte kunde hantera. Och försöker förringa det övervåld som Hagamannen utfört genom att hans intresse bara var att tillfredsställa sitt sexuella begär och inte att ta livet av någon. Syftet gott allting gott. Hur f-n tänker han?

Den rättspsykiatriska undersökningen visar att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning, vilket innebär att han kan dömas till fängelse. Det hoppas jag verkligen! Och om han överhuvudtaget ska komma ut någon gång så kräver jag att han döms till att genomgå hundskolan.

På Försvarets hundskola och Sveriges hundskolor har man specialutbildning för sådana som Niklas Lindgren. De vet att det beteende som han uppvisar inte alls har med sexualitet att göra, utan bara handlar om dominans. Det beteendet uppvisar äldre hanhundar ofta mot yngre hanhundar och hundtränarna vet hur man tar ur dem det beteendet.

Om de klarar av det med Hagamannen vet jag inte. Hanhundar biter sällan av hanhundar öronen, och beter sig aldrig så mot tikar. Men om det är någonstans man kan klara av att ta ur Hagamannen hans djuriska beteende så är det där. Annars hoppas jag, för min och alla andra kvinnors skull, att han aldrig någonsin kommer lös utan strypkoppel och världens skickligaste hundskötare i andra änden av kopplet.

Hellre en lös Pittbullterrier i parken än en lös Niklas Lindgren i Haga! Nu hoppas jag bara att åpromenadsmannen som begår våldtäkter här i Ängelholm också åker fast och in!