Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

onsdag, juli 05, 2006

Nya attentat mot centern

Nationalsocialistisk front demonstrerade i helgen och drabbade samman med antifascistisk aktion. Flera AFA-aktivister omhändertogs på grund av ytterligare ett nytt attentat mot en av centerns partilokaler. Eftersom både Antifascistisk aktion och Osynliga partiet finns på plats i Visby under politikerveckan och eftersom Osynliga partiet har varit inblandat i tidigare attentat mot centerpartiets lokaler har säkerheten höjts under Almedalsveckan. Säpo utreder ett tiotal attentat mot centern och bevakningen av Maud Olofsson är därför förstärkt.

Å andra sidan har både AFA och Osynliga partiet lämnar spår efter sig i form av klotter och klisterlappar även här i Ängelholm. Kan hotbilden vara mer utbredd än vad Säpo tror? Finns det något samband mellan attentatet och det faktum att Maud Olofsson är den enda kvinnliga partiledaren? Väcker det kanske mer ilska?

Centerpartiet vill inte kommentera händelserna eller den förhöjda säkerheten eftersom de tror att uppmärksamheten i stället uppmuntrar till nya attentat. Och det kan nog vara en riktig slutsats tror jag.

Mot bakgrund av att en dokusåpastjärna med vänsterimage – Petter i SVT:s Toppkandidaterna – sponsrar ungdomarna med SVT:s pengar är det väl knappast förvånande. Han betraktas som kändis och belönades förutom med pengar till olagliga våldshandlingar med en välbetalt arbetsfri tjänst på SVT! Klart att ungdomar i utanförskap ser Petter och det han står för som en förebild och möjlighet att synas!

Barn och ungdomar behöver bli sedda, och blir man inte sedd för något positivt så kanske man i alla fall kan bli sedd för något negativt. Vad som helst är bättre än osynlighet och utanförskap…

28 Comments:

  • At fredag, 07 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    ledsen att jag skriver som anonym, men jag har inget konto här. En fråga bara

    "... belönades förutom med pengar till olagliga våldshandlingar med en välbetalt arbetsfri tjänst på SVT!

    Klart att ungdomar i utanförskap ser Petter och det han står för som en förebild och möjlighet att synas!"

    1. Pengar till olagliga våldshandlingar??
    Någonstans skall du väl ha lite heder för att du i din semantik gör skillnad på legalt och illegalt våld, men hur skulle pengar ha gått till våld? Inhyrda torpeder? Stora uppköp av gatsten? Betala logistikansvariga så "attackerna" kan ske simultant?

    2. Du ger prov på en hyfsat oproblematiserad syn på utanförskap, antar att ni statsvetare gärna puttar över dylika analyser på sociologer och pedagoger. Men i vilket fall - varför skulle en betald tjänst, som det i intervjuer framgår att Petter Nilsson (och SVT för del delen) faktiskt ville ha till stånd, men som stoppas från borgerligt håll med högljudda ramaskri och nya lagförslag - varför skulle den lösning som nu blev vara föredömlig för de ungdomar du nu ser i utanförskap?

    Och utanförskap - kräver en möjlig "inomsamhällelig" position för att kunna skiljas åt. Där har du en nudel att baka - vad är utanförskap (och kom inte med några förenklingar om att utomparlamentariskt politiskt arbete skulle vara ett sådant, då klipper du lobbyisterna rätt av) och varför skulle allt annat vara bättre än utanförskapet?

    Är demokratin, det samhälleliga kontraktet och allt ev. förändringsarbete redan klart? Var det här allt, allt vi någonsin kommer få? Jag tror att också jag lever i ditt utanförskap, för du och jag kommer aldrig röra oss i samma cirklar.

    Problemen med bloggar är att det är så lätt att formulera sig utan närmare eftertanke, något din senaste post är ett dystert exempel på. MEN - att smutskasta en individ jag högt respekterar och vars arbete jag med intresse följer - då är du och naggar i den rätt du har att uttrycka dig innan det blir förtal.

    Du skriver ju att Petter pengar gått till kriminell verksamhet, olagligt våldsbruk. Antingen formulerar du dig på ett riktigt vis eller så lägger du ned sådana där anklagelser. "Vi" vill väl inte ha ett samhälle där man kasta ur sig allehanda anklagelser bara för att man inte sympatiserar med vad som sägs? Om jag skriver att du (och ja! din blogg gör dig offentlig nog) skattefuskar, köper sex och förgriper dig på djur - skulle inte du reagera?

    Sorligt att liberalernas liberalism alltid bara tenderar att gynna dem själva.. för jag misstänker nämligen att du kommer avfärda denna kommentar istället för att faktiskt förhålla dig till den - och om inte ändra dina formuleringar iallafall svara på några av de frågeställningar jag lägger fram åt dig.

    Hälsn.

    /måns

     
  • At fredag, 07 juli, 2006, Blogger Christina Linnea said…

    Snälla lilla vän, du vet väl att staten har monopol på våld. Allt annat våld är illegalt.

    Förstår att du själv tilhör de få unga som finns i en som du formulerar som "inomsamhällelig position" och därmed har ett trevligt och välbetalt arbete helt i enlighet med din universitetsutbildning, en billig bostadsrätt i bästa läge -centralt med havsutsikt - med god framtida förtjänstmöjlighet.

    Jag ser det som sorgligt att du ser upp till Petter och det han står för. Samma handlingar - stenkastning riktat mot de och det man inte tyckte om - har resulterat i brunskjortornas stenkastning den historiska Kristallnatten! Syftet gott allting gott!

    Jag anser dock att skillnaden mellan sanning och lögn är central.

    Det hedrar dig trots allt att du står för dina åsikter, i alla fall med ett förnamn.

     
  • At tisdag, 11 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Herregud. Varför försöker du debattera saker du uppenbarligen inte kan någonting om?

    Det finns ingen hotbild mot Maud. Det vet nog både hon och SÄPO om.

    Sen försöker du ju faktiskt ställa rätt fråga.Det finns en jävla massa människor som utnyttjas. Men att vägen ut skulle vara att få synas i TV är ju en väldigt sorglig slutsats du gör.

    Fast man kanske inte ska begära allt för mycket från statsvetare.

     
  • At söndag, 16 juli, 2006, Blogger Christina Linnea said…

    Den konspiratoriska slutsatsen du gör får stå för dig. Min slutsats är att Osynliga partiet drar till sig ungdomar som vill synas genom deras stenkastning och klotter. Vänsterns hat och attacker ligger farligt nära nazisternas våld. Men man kan väl inte förvänta sig mer av dig som hjärntvättad av vänsterpropaganda om solidaritet. Den solidariteten innebär bara att om du är solidarisk och stöder socialdemokrater och kommunister så ledarna får en gräddfil till köttgrytorna. Men dit kommer du aldrig så länge du är som cyklopen ENÖGD. Därför kan du aldrig bli statsvetare, det kräver ett intellektuellt tänkande mer än vad du någonsin kan prestera, såvida inte någon barmhärtig själ hjälper dig till avprogrammering.

     
  • At måndag, 17 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    tyvärr skriver jag också som anonym då jag inte är van vid att blogga.

    Vari ligger den moraliska skillnaden mellan "legalt" och "illegalt" våld?
    Självklart är allt våld avskyvärt, men i dina ögon verkar våld vara tillåtet om "rätt" sida använder de mot dem som har "fel".
    Allt våld är ju lika fruktansvärt.

    "Den solidariteten innebär bara att om du är solidarisk och stöder socialdemokrater och kommunister så ledarna får en gräddfil till köttgrytorna."

    Vad jag har förstått så är Osynliga Partiet inte bundet till något politiskt parti. Och "partiet" verkar i mina ögon sakna en ledning som kan få gräddfilen som du talar om.

    Och sen när argumenten tryter så: "...Därför kan du aldrig bli statsvetare, det kräver ett intellektuellt tänkande mer än vad du någonsin kan prestera, såvida inte någon barmhärtig själ hjälper dig till avprogrammering".

    Kan då inte du som intellektuell statsvetare hålla en diskution saklig?

     
  • At måndag, 17 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Ber om ursäkte för stavningen i föregående inlägg, jag är fruktansvärt trött i ögonen.

     
  • At måndag, 17 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Kära Christina, kan du inte sluta larva dig och faktiskt svara på Måns frågor istället.

    Eller blir det för uppenbart att du inte har någon som helst koll på läget då?

    /Anders

     
  • At måndag, 17 juli, 2006, Blogger Christina Linnea said…

    Kära Anders,

    det handlar inte om kunskap utan om strategi. Ju längre jag väntar, ju fler kommentarer och läsare får jag.

     
  • At måndag, 17 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Hej Christina!

    Jag undrar lite om denna passage i ditt inlägg:

    "Centerpartiet vill inte kommentera händelserna eller den förhöjda säkerheten eftersom de tror att uppmärksamheten i stället uppmuntrar till nya attentat. Och det kan nog vara en riktig slutsats tror jag."

    Detta låter väldigt märkligt tycker jag. Specielt när det är just genom Centerpartiets uttalanden i media som Osynliga Partiet fått mest medialt utrymme. I nästan alla artiklar, reportage och avslöjanden om Osynliga Partiet så har också Centerpartiet uttala sig. Senast så grät Maud ut om Osynliga Partiet i en personlig intervju om hur det är att vara kvinnlig ledare.

    Jag antar att den "glimten i ögat" som du utlåvar i din blog är det faktum att du väljer att skriva lite vad som helst som kanske inte riktigt har med verkligheten att göra. Något som jag tycker är en helfestlig approach.

    Tack för en festlig blogg!

     
  • At måndag, 17 juli, 2006, Blogger Christina Linnea said…

    Till signaturen fattig tjej. Du blir sedd genom att ha en plats i samhället - alltså en uppgift som gör att du gör skillnad. Kanske i form av lönearbete med anständig lön.

    Det borde du påtala för regeringspartiet som säger att "Alla ska med". Då menar dom fyrtiotalisterna och inte oss som är födda senare. Vi är nämligen de enda generationerna som har det sämre än våra föräldrar.

    Klassamhället har inte mycket med det att göra utan är bara ett begrepp som Marx myntade på 1800-talet och som tjänar sossar och kommunister i deras kapitalsamlande.

    Jag föreslår dig att du studerar vilka som sitter på inflytelserika poster, har högre löner än den genomsnittlige kommunalarbetaren och gynnas mest av riksdagsbeslut. Du kan också se dig omkring på stan. Vilka är det som kör runt på Harley Davidsson och i cabrioleter av olika modell? Inte är det de som är födda efter fyrtiotalisterna!

    Och offer är det sista vi ska vara, särskilt som kvinnor. Det är precis det de vill. De ser oss som objekt - ett föremål som de kan ta hand om med AMSjobb och annat - för att själva framstå i en bättre dager och slippa sitt dåliga samvete. Lycka till! Vår tid kommer! Var så säker!

     
  • At måndag, 17 juli, 2006, Blogger Christina Linnea said…

    Till Niclas,

    äntligen en som förstått "glimten i ögat" och tanken med min blogg. Min erfarenhet som krönikör var just det att många läsare trodde att jag tyckte allt som jag skrev och så är inte fallet.

    Tack för ditt beröm. Det är roligt att kunna glädja sina medmänniskor och i bästa fall få de att fundera och vända och vrida på saker och ting.

    Och visst är den passus du påpekar en paradox. För ett antal år sedan publicerade Sydsvenska Dagbladet foton och namn på ett antal aktiva i t ex Sverigedemokraterna, nynazisterna m fl. Syftet var att hänga ut dem som vissa butiker gjorde med snattare. Så att alla skulle få se vilka de var och hur "hemska" de var. Givetvis blev de stolta över att bli uppmärksammade och få så mycket mediautrymme. Men journalisterna förstod inte att de spelade de uthängda i händerna. De fick ut sitt budskap och syntes i tidningen och senare också i TV, eftersom media ofta använder varandras material.

    På samma sätt får Osynliga partiet en massa publicitet genom att ge sig på ett riksdagsparti som centern. Näst intill 100% garanti!

    Men eftersom det Osynliga partiet mestadels består av politikerbarn och andra barn som kan leka med pappas pengar och utnyttja föräldrarnas kunskap så vet de hur de ska bära sig åt.

    Under tonåren är det förvisso helt normalt att protestera mot föräldrars normer och befria sig från mamma och pappa. Synd bara att de inte kan komma på något annat sätt att få utlopp för tristess och frustration.

    Mats Hults dotter grät ju floder i TV när hon blev omhändertagen av polis vid kravallerna i Göteborg för fem år sedan. Hon mötte verkligheten och det måste känts oerhört svårt.

    Niclas, du är hjärtligt välkommen att läsa mina ibland sarkastiska och cyniska inlägg och ibland faktiskt helt självupplevda. Oavsett så finns alltid en kärna av verklighet och aktuella händelser som grund.

     
  • At måndag, 17 juli, 2006, Blogger Yahya said…

    "Men eftersom det Osynliga partiet mestadels består av politikerbarn och andra barn som kan leka med pappas pengar och utnyttja föräldrarnas kunskap så vet de hur de ska bära sig åt."

    Jag har sett denna myt upprepas av borgerliga debattörer i flera år nu. Lustigt nog så upprepas den mer än gärna också av vänsterna alla utomparlamentariska partibyggare. Det enda "bevis" jag någonsin hört och lagt på minnet är en artikel i sydsvenskan för flera år sedan där en journalist faktiskt bemödat sig att, helt godtyckligt givetvis, kika vilken inkomst föräldrarna till ett antal människor omhändertagna under ett reclaim i malmö hade. Kan tyvärr inte minnas exakt var och när denna artikel publicerades då det som sagt var flera år sedan. Kan du hjälpa mig med fler bevis här? Du uttalar dig ganska sturskt så jag antar att en statsvetare med en rigid akademisk skolning vet att kunna belägga sådana teser?

    Kamratliga hälsningar från havutsiktens och bostadsrätternas Stockholm.

     
  • At måndag, 17 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Utan att försöka vara elak kan jag säga att det här är en av de uslaste och minst genomtänkta krönikorna jag läst på länge. Det är riktigt illa att du försöker platta till motdebattörer genom att gömma dig bakom nån sorts falsk intellektualism; en plats på universitetet och en titel som inte är skyddad betyder inte att du är bättre på att tänka än andra. Faktum är att de jag känner som är skarpast inte läser på universitetet. Nejdu, Christina Linnea Örtendahl, tänk igenom ett varv till och sluta läsa allt Timbro ger ut. Jag lovar att du kommer ha roligare om du försöker tänka själv.

    /Anna, fil kand i stats- och genusvetenskap, arbetslös, hejar på Osynliga Partiet.

     
  • At måndag, 17 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Kära Christina, om din strategi är att framtså som årets fån, ja då måste jag gratulera dig.
    För några svar på frågorna är väl för mycket att vänta sig.

     
  • At måndag, 17 juli, 2006, Blogger Christina Linnea said…

    Kära Dennis, jag har absolut ingen anledning att i ett inlägg på min blogg belägga mina teser med faktaunderlag. Det är det som är skillnaden mellan bloggen och en akademisk uppsats eller artikel.

    Men om du vill veta så var det i Sydsvenska Dagbladet man gjorde den undersökningen som du hänvisar till. De barn som deltog i Reclaim the City i Malmö hade föräldrar med en genomsnittsinkomst långt över LO-genomsnittet. Och då ska du ha i åtanke att de allra flesta akademiker har löner som ligger i den kohorten.

    Beträffande kravallerna i Göteborg så krävdes bara att ta reda på de intervjuade barnens föräldrars titlar och taxerade inkomster för att dra den slutsatsen. Elementärt min käre Watson.

    Jag ser bloggen som avkoppling från städse akademiska uppsatser och granskningar, här slipper jag metod- och materialbeskrivning, notapparat och källförteckning. Om du önskar det så rekommenderar jag dig att läsa forskningstidskrifter eller vetenskapliga artiklar och uppsatser på universitetens hemsidor.

    Tack för ditt inlägg!

     
  • At måndag, 17 juli, 2006, Blogger Christina Linnea said…

    Lilla vackra Anna,

    givetvis är du elak när du ger den kommentaren. Å andra sidan står det dig fritt att inte läsa mitt inlägg och än mindre svara på det. Det är ju helt upp till dig.

    Eftersom du läser genusvetenskap så borde du sätta kön före klass. Tyvärr vet jag att det är så att de flesta genus"vetenskapliga"institutioner ser klass som viktigare än kön. Ett praktexempel är den nyutnämnde professorn och exledamoten i F! Tina Rosenberg. Var försiktig så att du inte tappar verklighetsförankringen fullständigt.

    Till skillnad från dig har jag inte påstått att jag är bättre på att tänka än andra. Varför läser du sådant som Timbro ger ut om du inte gillar det? Jag läser det inte!

    Att du känner människor som inte läst på universitetetet och som du tycker tänker skarpare än andra får väl stå för dig och din jämförelse med dig själv.

    Personligen har jag fått en verkligt viktig lärdom från universitetet:

    Still confused, but in a higher level.

    Har du funderat på varför du är arbetslös?

    Kan bara rekommendera dig att inte läsa sådant som du inte vill läsa och försöka se världen utifrån fler perspektiv än ditt eget. Fullärd blir man aldrig...

     
  • At måndag, 17 juli, 2006, Blogger Yahya said…

    Christina Linnea

    Du kan givetvis skriva vad du vill på din blogg. Men, rätta mig om jag har fel, du verkar ha en ambition att "granska dagsaktuell politik" och titulerar dig själv statsvetare och omvärldsanalytiker. Att skriva inlägg med sådana skarpa formuleringar som "..med pengar till olagliga våldshandlingar" skapar mycket nyfikenhet hos den enfaldige vänster-bloggaren. Vad betyder det här egentligen? Det är en mycket svepande formulering, men samtidigt står den väldigt klar. Petter har med sina pengar från svt alltså sponsrat olagliga (och dömda?) handlingar. Det låter som hett stoff för kvällstidningarna.

    "Beträffande kravallerna i Göteborg så krävdes bara att ta reda på de intervjuade barnens föräldrars titlar och taxerade inkomster för att dra den slutsatsen."

    Förlåt Christina Linnea men nu blir jag ännu mer nyfiken. När, var och framförallt hur? Jag har följt göteborgskalasets efterspel ganska noga, men det verkar som jag missat en riktig godbit. Men nu får du inte tro att jag är fullständigt omedgörlig, jag förstår mycket väl att du vill komma ifrån universitets stränghet och i min mening alldeles för snäva sanningsanspråk. Jag själv är bara en godtrogen stackars arbetare som inte satt sin fot på universitetet under kontorstid så det är fullt möjligt att jag missar saker här i parti och minut. Men som sagt, jag stödjer din semester från akademins närsynthet och önskar dig all lycka.

    Tack för mig!

     
  • At tisdag, 18 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Detta är inte samma anånymås som skrivigt tidigare. Jag heter Tomas.

    "Tror på: Att varje människa vet vad som är bäst för sig och de sina. Att barn förtjänar att behandlas med respekt."

    Folk som kastar sten vet nog bara vad som är bäst för dem och de sina.
    ma.

    Dessutom, Christina Linnea Örtendahl, sluta kalla folk för "lilla vackra", "lilla gubben" och dylikt. Löjligt.

    "Finns det något samband mellan attentatet och det faktum att Maud Olofsson är den enda kvinnliga partiledaren? Väcker det kanske mer ilska? "

    Ja, rolig fråga. Vad tror du själv? :)

     
  • At tisdag, 18 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Tack för svaret Christina!

    Jag förstår verkligen tjusningen över att inte behöva bry sig över att det skall finnas någon sanningshalt ellet riktighet i det man skriver. Kan tänka mig att lyriker och satiriker upplever samma upprymdhet som du gör på din blogg. Och jag missunnar dig den verkligen inte.

    Men vad jag undrar är varför du under din presentation väljer att skryta med titlar, uppdragsgivare som Timbro och mångåriga utbildningar. Jag blir nyfiken över vilken funktion denna intelligensians vulgärpornografi har för din blog "med glimten i ögat".

    Själv finner jag endast två svar. Presentationen är också med "glimten i ögat" och har inte mycket med verkligheten att göra. Eller så är det så att du med "glimten i ögat" och genom dina mindre genomtänkta blogginlägg vill misskreditera timbro, socialdemokraterna, sveriges högre utbildningar m.fl.

    Tack igen för att du förgyller blogosfärens allra mörkaste hörn.

     
  • At tisdag, 18 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Du vet, du pratar mycket om könets betydelse och att klass inte finns. Men hörru, om du nu är en kvinnokämpe, s l u t a använda härskartekniker i dina inlägg. Det är INTE "glimten i ögat" utan patriarkalt beteende. - Maja

     
  • At tisdag, 18 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Händelseförloppet i korthet:

    1. Fransk högerregering lyckades under en kort tid i stort avskaffa arbetsrätten för alla under 26 år (och ville gå vidare).

    2. Centerpartiet kopierade denna politik.

    3. Personer, förenade i kampanjen "Osynliga partiet", protesterade utanför franska ambassaden till stöd för de protesterande i Frankrike och utanför Centerpartiets lokaler i Stockholm.

    4. Några rutor på Centerpartiets lokaler förstördes och fasader klottrades ner av personer som sade sig vara en del av kampanjen "Osynliga partiet".

    5. Aktioner mot arbetsförmedlingar med alltifrån flygbladsutdelningar till igenkedjade entrédörrar genomfördes av personer som sade sig vara en del av kampanjen "Osynliga partiet".

    På vilket sätt gör detta Maud Olofsson hotad? På intet sätt alls. Maud är inte hotad, lever inte under hot. Sympatier i pressen ger dock extra röster i höstens val, och det kan ju vara positivt för ett parti som ligger där alldeles på gränsen.

     
  • At onsdag, 19 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Jag hoppas folk är medvetna om att Örtendahl är aktiv moderat kommunpolitiker. Jag tror det är svårt att övertyga en överklasskärring, aktiv i ett parti som haft starka kopplingar med nazismen, som sitter på Järnvägsgatan i centrala Ängelholm om någonting.

    Hon har sin agenda som hon för fram med lögner som ursäktas med "glimten i ögat".

    I övrigt gjorde journalisten Erik Wijk en genomgång av de lagförda efter Göteborgskravallerna och det visade sig att de flesta var arbetarungar. Det är en myt, som späds på från etablerat håll, att den utomparlamentariska vänstern endast skulle vara bestående av överklassungar.

    Visst är det så, som det är inom alla politiskt aktiva grupper, att det finns en viss överrepresentation av akademiker och akademikerungar. Inte så konstigt egentligen.

     
  • At torsdag, 20 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Nå Christina Linnea, vad ligger till grund för att du kallar dig statsvetare? Eftersom det inte är en skyddad titel är jag lite nyfiken. Jag menar, egentligen behöver man ju inte ens läsa statsvetenskap för att kalla sig statsvetare.

     
  • At torsdag, 20 juli, 2006, Blogger Christina Linnea said…

    Till de små kommunistpojkarna som är medlemmar, inte i Osynliga partiet, utan i Anonymous Said Party, ASP: Hoppas ni har riktigt skojigt nu. Det har jag!

    Lär er regel nummer ett: kvinnor har hjärnceller, män har sädesceller.

    Regel nummer två: åsikter som framförs utan att mottagarna vet vem sändaren är har ett värde som är mindre än noll!

    Regel nummer tre kan ni redan: Kolla aldrig en bra story innan publicering - då spricker den.

    Resterande är lite mer komplicerat så det avstår jag från att försöka förklara för er, ni kommer ändå aldrig att förstå med den hjärncellen ni har - och sädesceller kan som bekant inte tänka intelligenta tankar.

     
  • At fredag, 21 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Ok, då får väl jag som kvinna kliva fram och fråga om det verkligen är så att hjärnceller "tänker"?

     
  • At fredag, 21 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Spännande inställning Christina Linnea. Jag är inte heller man och undrar fortfarande om du inte kan svara på min fråga. Vad ligger till grund för att du kallar dig statsvetare?

    Med tanke på alla sk visdomar du sprider omkring dig är du en förolämpning för alla kvalificerade vetare öht därute.

     
  • At lördag, 22 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Moderattanten har inga argument och nu försöker hon skämta bort allt med sexistiska skämt. Patetiskt.

     
  • At måndag, 24 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    att läsa det du skriver och framförallt hur du bemöter kritik är skrämmande.. trångsyntheten och okunskapen frodas..Du är verkligen ynklig, jag tycker nästan synd om dej. f ö är Petter en bra kille!

    (för att slå hål på lite av dina fördomar så är jag varken akademikerunge eller förlorad i villfarelser utan mamma till 3 och bara snäppet yngre än dig)

     

Skicka en kommentar

<< Home