Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

tisdag, juli 18, 2006

Spionen som kom in i kommunisterna

Sveriges genom tiderna största och mest kända spion har kommit ut. Idag berättar han att han har gått med i vänsterpartiet. En nyhet som tydligen förvånar många.

Men egentligen är det ganska logiskt. Som dubbelagent har han väl lärt sig att man kan vara vad som helst bara man inte säger det. Ungefär som Lars Ohly är kommunist men inte säger det. Steget är knappast långt mellan dubbelagent och dubbelmoral.

1987 rymde den livstidsdömde Stig Bergling under en permission - hur naiv får en stat vara? - till Sovjetunionen, där han bodde fram till 1994. Det borde väl avskräcka de flesta från kommunismen, jämför med Kirunasvenskarna. Men Bergling tycks bara stärkts i sin tro.

Jag tror att Bergling och Ohly kan bli ett radarpar. De är båda kommunister, karlar med ett komplicerat förhållande till kvinnor. Båda är kompletta konspirationsteoretiker och kan säkert komplettera och kontaminera varandra till fulländning och vinna dubbeln i konspirationsteori i vilket mästerskap som helst. De har dubbelmoralen som gemensam livsstil. Nästan lika duktiga som Göran Persson - förvisso knappast karl för sin hatt. Men i honom har de förresten en gemensam fiende eller var det vän? Vem vet?

1 Comments:

  • At måndag, 24 juli, 2006, Anonymous Anonym said…

    Sen när är Bergling uttalad kommunist?

    Vilka konspirationsteorier?

    Vad för dubbelmoral?

    Nigga pleeeeeaase.

     

Skicka en kommentar

<< Home