Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

onsdag, september 13, 2006

100-timmars kampanj

Ikväll har Uppdrag Granskning sänt ett program med syfte att påvisa någon form av tvivelaktighet i Fredrik Renifeldts etiska empiriska bakgrund. En pendang till programmet om Göran Perssons ideologistridiga socialdemokratiska politik igår.

Janne Josefsson har uppenbarligen väldigt svårt att påvisa illegala eller ideologiskt felaktiga handlingar när det gäller Reinfeldts privatliv. Man må vara hur indignerad som helst när det gäller Reinfeldts anställda au-pairer, men det förtjänas att poängtera det faktum att paret Filippa och Fredrik Reinfeldt följt alla lagar och regler i detta ärende. Om du fortfarande tycker att det är förfärligt vill jag att du noterar att det i Sveriges riksdag inte finns något enda parti som motsatt sig dagens regler för au-parier.

Det intressanta är trots allt "til syvende og sidst" vad folk tycker. Idag klockan 16.00 startade 100-timmarskampanjen. MUF-ordföranden Robin Holmberg och jag stod vid Hemköp och delade ut kundvagnspoletter och plastkassar att packa ner inköpta varor i, under ett par timmar. Till skillnad från många andra politiska sammanhang som jag deltagit i under de senaste trettio åren var de flesta väldigt positiva till oss.

Det enda negativa jag kan se är att vi inte gjort det tidigare...