Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

söndag, oktober 15, 2006

Om att kasta sten i glashus

Idag fattade Transportarbetareförbundets ledning beslut om att polisanmäla kulturminister Cecilia Stegö Chilò för att hon har anlitat "svart barnflicka".

- Det är förbundets plikt att polisanmäla Cecilia Stegö Chilò, eftersom Transport försöker bekämpa svart arbetskraft, säger Transports ordförande Per Winberg till TT.

Men när socialdemokraternas före detta justitieminister Thomas Bodström började sin tjänst framkom att han anlitat "svart barnflicka". Hur kan det vara att Transport inte polisanmälde Thomas Bodström då?

Kan det bero på den kvinnosyn som omfattas av socialdemokraterna och fackföreningsrörelsen? Det är mannens uppgift att försörja familjen, medan kvinnas uppgift är att ta hand om hemmet och barnen. En kvinna som lämnar bort sina barn är en styggelse!

För det kan väl ändå inte vara så att det beror på att fackföreningen ingår i den socialdemokratiska rörelsen? Det skulle kunna tolkas som att fackföreningen inte anser att alla människor är lika, utan lever efter den orwellska demokratin:
Alla djur är jämlika men somliga djur är mera jämlika än andra.
Men så kan det väl ändå inte vara? För övrigt anser jag att Cecilia Stegö Chilò ska sitta kvar.