Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

söndag, mars 11, 2007

Migrationsministerns monter

Det är alltid trevligt att träffa gamla vänner, och en som jag verkligen saknar som ispiratör i det politiska arbetet är Tobias Billström. Jag inser att han som migrationsminister inte har det allra enklaste uppdraget i regeringen, men samtidigt vet jag att han har större möjligheter än de flesta att göra ett gott jobb.

Tobias har nämligen, ända sedan vi träffades för många år sedan, alltid haft som politisk metod att vara tillgängling. Och den konsekventa kreativititeten i kombination med en oerhört god kommunikativ förmåga bidrar till att han har ett enormt konstruktivt arbetssätt.

Därför var jag inte förvånad när Tobias i sin egenskap av migrationsminister hade en egen monter på nya moderaternas kommunala rikskonferens i Örebro. Som ansvarig minister för ensamkommande flyktingbarn behöver han kommunernas stöd. Och det var det ämnet han var där för att diskutera med ansvariga kommunpolitiker från hela landet. Lycka till Tobias!

Den nya tidens politiker talar inte till folket utan med folket. Kommunikation är ledordet. Carl Bildt och Tobias Billström visar vägen...