Christina Linnea Örtendahls Blogg

Statsvetare & omvärldsanalytiker granskar dagsaktuell politik med glimten i ögat

tisdag, mars 06, 2007

Wiehe och kommunismen som affärsidé

Mikael Wiehe nöjer sig inte med det lilla. Först spelar han på den årliga stödfesten för Kuba Salsa & solidaritet i Malmö. Den arrangerades av Kommunistiska partiet (tidigare KPMLr), Revolutionär Kommunistisk Ungdom (RKU), Victor Jara föreningen, Emmaus, 26 Marzo, Stödkommittén för Bolivia och La Empanada med stöd av Svensk-Kubanska föreningen. En samling väl valda intressenter och presumtiva kunder av Mikael Wiehes musik.

Nu genomför han ett skickligt PR-trick på DN Kultur där han skriver:
Med detta sagt vill jag också säga att Kuba (…) trots allt har lyckats uppnå häpnadsväckande framgångar på vissa områden…Det finns alltså många människor i världen som på goda grunder misstror USA som garanten för demokrati och frihet!
Mikael Wiehe anser att "revolutionen är en önskvärd självklarhet" och att Kuba är bäst på mänskliga rättigheter i centralamerika. Och att USA är en förtryckarnation utan respekt för demokrati och mänskliga rättigheter.

Mikael Wiehe har sedan länge gjort den politiska ideologin med beteckningen revolutionär kommunistisk, marxist-leninistisk till sin egen affärsidé! Och på den (kommunistiska) affärsidén lever han ett gott (kapitalistiskt) liv!

1 Comments:

  • At tisdag, 06 mars, 2007, Blogger PB said…

    Men han har inte tjänat så mycket som sverige på kommunismen som affärsidé;

    Sedan tre år är Kina Sveriges största handelspartner i Asien.

    http://www.swedenabroad.com/pages/general.asp?id=20803&expand=20741

     

Skicka en kommentar

<< Home